Over de leraar

“De Taijiquan Trainingsgroep voor Wu Taijiquan, Yang Taijiquan en IC Combat” wordt geleid door Loek Kawilarang.

Loek beoefent de martiale bewegingskunsten sedert 1974. Begonnen met de externe stijl Shotokan Karate-do (van 1974 tot 1986), en tussen door enige jaren Jiu Jitsu en Pentjak Silat.

In 1984 kwam hij in contact met de interne stijlen, voornamelijk Tai Chi Ch’uan (Cheng Man Ching stijl).Vanaf 1986 was meester Phoa Yan Tiong zijn belangrijkste leraar in de interne stijlen, tot meester Phoa zich in 1996 om gezondheidsredenen moest terugtrekken als actief leraar.

Sinds mei ’95 was Shifu Ma Jang Bao van de Wu stijl zijn belangrijkste leraar in Tai Chi Ch’uan.

Daarnaast beoefent hij voor zichzelf ook het Hsingh-I CHuan (zoals geleerd van Jakob Sonnenberg), Bagua Zhang (zoals geleerd van Meester Wang Ju Xing) en Sunda Silat (zoals geleerd van Paatje Beckx en Ooms uit de Silat gemeenschap).

In 1991 is hij  “Tai Chi Ch’uan Trainingsgroep Sung Leiden” begonnen, waaruit in 1999  “Tai Chi Ch’uan Vereniging SUNG” ontstond, waarover hij de  technische leiding had en de voorzitter was. In oktober 2016 vond hij dat er maar eens een nieuwe wind door de vereniging moest waaien en nam hij afscheid als voorzitter.

In 1988 schreef hij zich in bij de Stichting Taijiquan Nederland (STN), waar hij als leraar sinds 1992 is aangesloten. Toen de STN zijn eerste trainingen / wedstrijden begon in 1990 nam hij al snel hier aan deel en motiveerde zijn leerlingen om ook deel te nemen.

In 2001 maakte hij de switch van deelnemer aan pushing hands wedstrijden naar scheidsrechter voor pushing hands wedstrijden. Vanaf 2013 is hij de coach van het STN Pushing Hands Scheidsrechter Team.

In 1998 organiseerde  “Tai Chi Ch’uan Trainingsgroep Sung Leiden” de “Eerste Leidse Taij dag” een evenement dat “Tai Chi Ch’uan Vereniging SUNG” ieder jaar weer organiseerd.